22-08-05

Minder Porsches Carrera GT

Porsche gaat minder Carrera GT´s bouwen. De supersportauto voldoet namelijk per 2006 niet meer aan de Amerikaanse veiligheidseisen.

Porsche heeft besloten van de Carrera GT geen 1.500 maar 1.250 exemplaren te bouwen. De reden is dat in de Verenigde Staten met ingang van 2006 alle nieuw verkochte auto´s moeten zijn voorzien van ´two stage airbags´. Die heeft de Carrera GT niet. Het heeft volgens Porsche geen zin bij een model dat in dergelijk lage aantallen wordt verkocht deze aanpassing te doen.
De meeste van de Carrera GT´s die zijn geschrapt waren bedoeld voor de Amerikaanse markt. Tot en met juli hebben daar 396 GT´s een eigenaar gevonden. Bezitters van de exclusieve Porsche zijn blij met de beslissing. Zij kopen de auto voornamelijk als investering. Een laag productieaantal houdt de waarde van hun auto hoog. Veel kopers van een Carrera GT hadden kritiek op Porsche omdat Porsche zoveel Carrera GT´s wilde bouwen. Voor een dergelijke auto is een productieaantal van 1.500 auto´s best hoog. ´Wanneer Ferrari een dergelijk model bouwt, blijft de productie vaak gelimiteerd tot een stuk of vierhonderd,´ aldus kritische Carrera-eigenaren.
www.autoweek.nl

16:29 Gepost door Godspeed | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.