14-09-05

Nieuwe concurrent Cayman S: BMW Z4 Coupé

BMW opent als eerste de aanval op de Porsche Cayman S met de Z4 Coupé.

Bij de introductie van de vervanger van de Z3, de Z4, had BMW ons nog zo beloofd dat de nieuwe cabrio geen coupé-variant zou krijgen (na de "flop" met de Z3 Coupé) en dat er dit maal ook geen M-versie zou komen. Dit omdat BMW vond dat de Z4 al snedig genoeg reed en met de 3 liter van 231 pk al over genoeg vermogen beschikte.
Maar met de komst van de nieuwe Porsche Cayman besloot BMW om op zijn stappen terug te keren. Voorlopig is de Z4 Coupé slechts een concept, maar zonder twijfel zal deze BMW zijn weg wel naar de showroom vinden tegen volgende zomer.
Het design is helemaal wat we van een moderne BMW kunnen verwachten, een mengeling van rechte en gebogen lijnen met een hoog kofferdeksel. De wagen doet zelfs wat aan een TVR denken, en dat is zeker een compliment. Toch onderscheidt de nieuwe Coupé zich genoeg van de cabrio, vooral achteraan is het een compleet nieuwe wagen. Opvallend zijn de 2 bobbels in het dak, die verdacht veel lijken op die van de nieuwe Corvette C6.
Onder de kap zullen we in eerste instantie de nieuwe 3 liter zes-in-lijn van BMW tegenkomen die hierin 265 pk en 315 Nm zal ontwikkelen, en later ook in de Z4 cabrio verkrijgbaar zal zijn. Daardoor is de Z4 gevoelig minder krachtig dan de Cayman S, maar die beschikt dan ook over een 3,4 liter. In een later stadium zou BMW dan toch met een 3,2 liter, 340 pk sterke M-versie over de brug komen. Deze zal het moeten opnemen tegen het toekomstige topmodel van de Cayman.

De Cayman S staat nog niet in de showroom  of andere constructeurs proberen hem al te bekampen. Toch zal deze, toch wel knappe, Z4 Coupé het verdomd moeilijk hebben om tegen het exclusieve imago en de fantastische prestaties en wegligging van de Cayman op te boksen. Maar waarschijnlijk zal hij wel aantrekkelijker geprijsd zijn...


BMW Z4 Coupé Concept
Motor: 6-in-lijn
Cilinderinhoud: 2.996cc
Vermogen: 265 pk
Maximumkoppel: 315 Nm
0-100 km/u: 5,9 s
Topsnelheid: 250 km/u (begrensd)

Porsche Cayman S
Motor: 6 cilinder boxer
Cilinderinhoud: 3.386cc
Vermogen: 295 pk
Maximumkoppel: 340 Nm
0-100 km/u: 5,4 s
Topsnelheid: 275 km/h


Meer info en foto's op:
http://www.exoticcarsite.com/pages/bmw-z4-coupe-concept.htm


08:55 Gepost door Godspeed | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.