26-09-05

Porsche wordt hoofdaandeelhouder van VW

De Duitse autobouwer Porsche wil "ongeveer 20 procent" van het kapitaal van Europa's grootste autoconstructeur Volkswagen verwerven. Dat heeft Porsche zondag bekendgemaakt. Het bedrijf bevestigt daarmee een bericht in het Duitse blad Der Spiegel.

Porsche "wil voor 20 procent deelnemen in het kapitaal" met stemrecht in Volkswagen, meldt de groep in een mededeling. Met dat engagement wil Porsche voorkomen "dat er een vijandig overnamebod komt van investeerders die de belangen van de groep uit Wolfsburg op de lange termijn niet op het oog hebben".
"Deze voorziene investering is het strategisch antwoord op dat risico. We willen ook, in ons eigen belang, de onafhankelijkheid van de Volkswagen-groep verzekeren", bevestigt Wendelin Wiedeking, de voorzitter van het directoraat van Porsche.
"Deze Duitse oplossing is een essentiele voorwaarde voor een stabiele ontwikkeling van Volkswagen en, daardoor, voor de voortzetting van de samenwerking tussen de belangen van beide vennootschappen", aldus nog Wiedeking. De afgelopen dagen waren geruchten ontstaan over de interesse van angelsaksische of arabische investeerders voor het kapitaal van Volkswagen. Volgens Der Spiegel zou met de transactie een kost van 3 miljard euro gemoeid zijn, rekening houdend met de huidige koers van het aandeel.

Dit is allemaal best wel grappig aangezien Porsche een dikke 10 jaar geleden aan de rand van de afgrond stond en sindsdien er al tal van speculaties van overnames naar boven zijn gekomen. En nu wint David het dus echt van Goliath...
www.hln.be 


12:29 Gepost door Godspeed | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.