22-05-06

Nieuw: Porsche Cayman

Na de Cayman S schotelt Porsche ons nu ook de basis Cayman voor; een betaalbaarder alternatief voor wie ook met minder pk-geweld tevreden is.

De Cayman moet het stellen met de 2,7 liter flat 6 uit de (eveneens) basis Boxster. Integenstelling tot de Cayman S heeft dit model dus geen recht op een eigen motor. Maar toch biedt hij 5 pk meer, namelijk 245 stuks in totaal, dan de Boxster. Qua prestaties geeft dit een puike 6,1s van 0 naar 100 km/u en een top van 258, mooie prestaties zonder meer. Spijtig genoeg wordt deze motor slechts gekoppeld aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak.

De nieuweling is langs de buitenkant te onderscheiden van zijn grote broer door zijn enkele centrale uitlaat (ipv een dubbele), door de zwarte lipjes onder de voorbumper (zilverkleurige bij de S), zwarte remklauwen (rode) en soberdere 17" vijfspakige velgen. Optioneel zal men dit natuurlijk allemaal volledig naar de wensen van de klant kunnen aanpassen en zal ook PASM en een 6-bak verkrijgbaar zijn.

Vanaf eind juli wordt deze concurrent van de BMW Z4 Coupé in Duitsland leverbaar tegen een prijs van 47.647 euro . In België zou deze prijs nog gevoelig hoger kunnen liggen waardoor deze coupé qua prijs toch wel erg dicht in de buurt van de Boxster S komt. Die met zijn 280 pk en open dak flink wat troeven op tafel kan leggen...

Porsche Cayman
Motor: 6 cilinder boxer
Cilinderinhoud: 2.687cc
Vermogen: 245 pk
Maximumkoppel: 273 Nm
0-100 km/u: 6,1 s
Topsnelheid: 258 km/h

Meer info en foto's op:
http://www.porsche.com/all/centreforward/uk.aspx...
http://www.theautobahn.com/forum/showcar.php?do=view_page...
http://www.autowereld.com/autonieuws/detail.asp?artikel=3...

 

17:54 Gepost door Godspeed | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.