01-06-06

Eerste foto's 997 Targa

Na diverse spyshots van gecamoufleerde Targa's heeft deze nieuwe 997-variant zich dan eindelijk volledig bloot gegeven.

De nieuwe Targa gaat verder op de weg die al eerder door zijn 993 en 996 broertjes werd ingeslagen. Zo zal hij beschikken over een glazen dak waarvan het voorste deel kan wegschuiven onder de achterste ruit. Zoals bij de 996 Targa zal naar alle waarschijnlijkheid ook de achterruit open kunnen wat het laden van bagage makkelijke maakt.
In tegenstelling tot de 993 en 996-versies zal deze Targa niet enkel verkrijgbaar zijn met achterwielaandrijving en de "basismotor". Er zal namelijk ook de terugkeer zijn van de Targa 4 (was alreeds het geval bij de 964) en voor het eerst bij Porsche zal er ook sprake zijn van een Targa S en 4S. Vele zullen twijfelen aan het nut van de 3.8 liter 355 pk sterke boxer in een zwaar en minder stijf koetswerk in een wagen die toch vooral bedoeld is om te cruisen.
Uiterlijk is de Targa te onderscheiden van zijn soortgenoten door het glazen dak, de zijruit die tot ver achteraan doorloopt en het streepje chroom dat boven de zijruiten loopt.

In oktober zou deze nieuwe Targa bij de dealers moeten staan, eens zien of de vier uitvoeringen (alhoewel sommige bronnen enkel maar spreken over Targa 4 en 4S) waarin hij leverbaar zal zijn hem populairder maken dan zijn voorgangers. Die omwille van hun lage productieaantallen inmiddels al  zijn uitgegroeid tot echt collectorsitems...
Met dank aan Autowereld.com

10:23 Gepost door Godspeed | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.