01-08-06

24 Uren van Spa: 997 GT3 RSR

Porsche heeft succesvol het "trainingsweekend" voor de nieuwe GT3 RSR afgerond. Beide wagens kwamen veilig over de meet, reden mooie rondetijden onderweg en eindigde als 1ste en 2de in hun eigen categorie ondanks een flinke portie pech.

Alhoewel deze nieuwe racegeneratie van de 911 zich nog slechts in een ontwikkelingsstadium bevindt, konden de twee wagens zich tijdens de eerste uren van de race toch meten met de véél krachtigere GT1's. Een top 10 plaats algemeen had dus best tot de mogelijkheden behoort. Maar spijtig genoeg liepen de wagens vertragingen op door een botsing, schade onderaan de wagen en een kapotte versnellingsbak. Met een uiteindelijke 14de en 15de plaats algemeen en een 1ste en 2de plaats in G2 toonde de GT3 RSR toch zijn potentieel. Zeker wanneer men er rekening mee houd dat het nog slechts om een prototype gaat.

De 997 GT3 RSR draagt een zware erfenis mee, want door de goede resultaten van zijn voorgangers zijn de verwachtingen erg hoog gespannen. Toch mogen we er gerust in zijn dat ook nu weer de concurrentie in het stof zal bijten. De 24 Uren van Spa is de enige race dat deze racewagen dit jaar zal rijden maar een verder geëvolueerde versie zal volgend jaar naar tal van privé-teams verkocht worden...

Meer info en afbeeldingen op:
http://www.flat-6.net/forum/news.php?do=press&make=Porsche&article_id=358&year=2006
http://stijnbraes.fotopic.net/c1039222.html
 

14:56 Gepost door Godspeed in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.