07-05-07

Porsche 997 GT3 RS in Autogids

autogidsHet moest er ooit eens van komen, enja hoor na de GT3 is nu ook de GT3 RS aan de beurt om eens grondig getest te worden. En met zijn 22,3s over de kilometer uit stilstand doet hij al een stuk beter dan de GT3 die, ietwat teleurstellend, bleef steken op 23,1s. Maar we zitten nog steeds een pak verwijderd van de 21s die Porsche ons origineel voor beide modellen beloofde.
De RS wordt in de test vooral geprezen omwille van zijn immens rijplezier, onverslijtbaarheid en legendarische betrouwbaarheid. Echte nadelen worden er niet bovengehaald, want dat rijervaring vereist is en het op nat wegdek gevaarlijk wordt met de semi-slicks zou iedereen wel moeten weten. Ook het gebrek aan discretie zal geen enkele koper verontrusten vermoed ik. Alleen misschien de artificiële exclusiviteit, aangezien de RS dit keer geen gelimiteerde reeks is, zou misschien de herverkoopwaarde in het gedrag kunnen brengen...

Autogids nummer 718, die nog tot woensdag in de krantenwinkel ligt, is dus één van die exemplaren die in de boekenkast van elke Porsche-fanaat zou moeten steken!

10:14 Gepost door Godspeed in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.